There was an error in this gadget

Monday, March 21, 2011

Palam oh Palam..........:'-)

Lame dh x update blog...memandangkn aq tgh ke-boring-an ni, so, aq update la blog ni...boring sbb kte org dh hbis asasi...yeayyyy.....(Asasi Sains n Asasi Kejuruteraan UiTM Puncak Alam)....

Aq sebenarny sedih nak tgglkn Puncak Alam a.k.a palam ni....sbb bnyk sngt kenangan manis aq n kawan2 kat cni...kat cni jgak la aq blajar mcm mne jd seorng mahasiswa....

Aq sebenarny balik lmbat dri sume org...sume org dh blah 16-20 mac dh...tp aq balik 22 mac sbb tket flight aq lmbat ckit....yg buat aq sedih lgi ni, x nmpak lgi muke bdak2 asasi kat palam ni....rindu sngt2 dgn korng sume....walaupun x knal, tp korng la penyeri bahagian kolej kat uitm palam ni....sekrng korng dh balik ke rmh masing2, palam sangat2 sunyi....undescribable...

Tdi aq pegi r jln2 kat area pdg futsal n court basketball...tetibe sedih plak...sunyi je...slalu ny rmai bdak yg main kat ctu tyme ptg n mlm.....aq rindu sngt2 nak tgok korng main kat ctu...aq slalu la ushar org main kat ctu tyme mlm2 sbb bilik aq betul2 mengadap pdg futsal n court bsktbll tu....

Aq paling rindu member2 aq yg slalu lepak kat bilik aq, bdak2 B5, bdak2 K-Pop n tuttttt....hehehehe....sbb korng la aq happy tggl kat cni even rmh aq nun jauh jauh di sana, Sarawak....rindu nak jumpe korng lgi....ble lgi la dpt jumpe korng kan....hmmmm....

Lagi satu...pasal final hritu...aq bole la jwb soklan die tp aq tkut aq bnyk buat careless...target kali ni tggi la jgak....hehehehe....aq target dpt 4 flat...Amin....

Nak tggu daftar msuk degree punye la lame....6 bulan...aq nak buat ape 6 bulan ni...hmmm....degree plak x thu lgi kat mane...tggu upu kluar je la....mntak2 la dpt U dgn org yg aq kenal...ade jgak geng aq tyme daftar nti...huhuhu....

Sampai sini saje a entri kali ni...aq pun dh xde idea dh ni sbb terlalu rindu sngt dgn bdak2 asasi palam ni....kalo ada jodoh dpt la kite jumpe lgi .....yg ade no phone aq tu...rajin2 la text aq ye...sbb aq kompom boring kat rmh nti...hehehe....ok r...jumpe korng lgi nti...bye.....I LOVE YOU PALAMMMMMMMMMMMMMMMMM........................:'-)

Tuesday, March 1, 2011

isi hati LELAKI..khas untuk gadis...


Ok girls, this is special for you!


So, adakah anda tahu isi hati lelaki? bagaimanakah anda boleh mengetahui apa yang lelaki fikirkan? Apakah yang terpendam di jiwa lelaki? Apakah anda sebenar-benarnya tahu kemahuan sebenar lelaki? Bagaimana pula dengan kebencian mereka?

True enough many man, makes women became 3 things... confused, confused and yes confused! Hehehe...

The truth ...LELAKI IS VERY SIMPLE! …ISI HATI LELAKI, lagi lah mudah untuk diketahui. Tetapi ramai wanita hanya mahu memahami dengan cara mereka sendiri apabila ianya bertentangan, lalu dikatakan lelaki itu complicated!

Mana ada complicated? Lelaki is easy to understand, contoh :-


Contoh 1 : Jika lelaki kata, TAK MAHU. Jangan lah pula tanya “Mengapa tak mahu, pelik lah you ni.” – Aik? Tengok, dah buat complicated. Lelaki cakap TAK MAHU. That’s it, and that’s all…

Isi hati lelaki : Apa lagi yang nak confused? Dia tak mahu, tak suka, tak berminat… habis cerita lah. Tak ada reason lain, tak perlu pelik-pelik, just terima je, dia TAK MAHU.


Contoh 2 : Lelaki kata, “Kalau kita ada jodoh ada lah, tapi buat masa sekarang I nak fokus pada kerja I. Sekiranya you bertemu dengan lelaki yang lebih baik, I redha” – Okay, simple habis… ini adalah contoh lelaki yang cakap berlapik dan sopan serta mahu menjaga hati wanita.

Isi hati lelaki : Yang sebenar dia nak cakap, “I tak nak kat you, jadi you pergi dengan orang lain je lah!”


Contoh 3 : You syok kat mamat ni, dia okay la layan you. Pastu dia sangat rapat dengan you dan you suka sangat dengan cara dia, kemesraan dia pada you. Tetapi, dia tak pernah cakap yang dia nak kat you. Atau dia tak pernah pun bercerita tentang how he felt for you. So you beranikan diri kata you suka dia, and dia pun kata dia suka you. TAPI, you still confused, samada you dan dia ni bercinta ke?, atau akan ada percintaan ke?, atau maybe dia malu nak cakap dia berminat dengan you ke…you confused.

Isi hati lelaki – TAK PERLU CONFUSED! – Dia nak kat you dia akan cakap atau dia akan berkorban apa saja kat you. Dan dia akan jadi giler-giler nak berkepit dengan you setiap masa. Dia akan kelam kabut nak berhubung dengan you setiap hari That’s it! – Kalau dia tak cakap, that means dia tak nak kat you lah… Simple! Segala kemesraan dia hanyalah sekadar kawan biasa, of all you know, dengan all girls kenalan dia pun, dia macam tu.


Contoh 4 : Lelaki ni selalu call you, dia juga selalu ajak you keluar, makan-makan, -minum dan sometimes shopping. Kalau ada apa-apa masalah je sure dia akan contact you dah menceritakan segala masalah dia kat you. You become confused sangat… “Kalau betul dia ada girlfriend atau dia suka kat girl lain, pasal apa dia asyik cari aku ek?”

Isi hati lelaki – Lelaki berkawan, BUKAN hanya dengan lelaki saja. Dengan wanita pun dia boleh anggap true friend seperti kawan-kawan lelakinya jugak. Tak boleh ke? Hehe… dia suka keluar dengan you dia suka shopping dengan you, sebab dia suka tengok reaksi dari pandangan wanita, that’s it! It’s got nothing to do with feelings!


Contoh 5 : Dulu lelaki ni beriya-iya sangat menghubungi you, hari-hari call dan berpuluh sms setiap masa. Sampai rimas lak… so after a while, dia dah kurang sms, call pun dah tak ada. You pulak yang asyik call dia, you pulak yang berpuluh sms kat dia. Tu pun dia reply sekali je. Sometimes tak reply langsung. Sometimes berhari-hari atau berminggu dia senyap. You confused… “Apa salah I? Apa yang I dah buat?”

Isi hati lelaki – “It isn’t you! It’s me…hehe” – Yaa, the truth is lelaki itu sudah tidak berminat. Dulu yes berminat dan suka sangat kat you, just that maybe ada girl lain yang lebih baik, atau maybe perangai dan cara you membosankan jadi, semangat untuk bercinta dah hilang, nak call, nak sms… jauh sekali la kan. It’s that simple, …dah tak berminat, asyik bertekak, bergaduh bosan!


Contoh 6 : You rasa pelik, lelaki ni…macam biskut, sekejap ada, sekejap tak ada. Sekejap muncul sekejap ghaib, hilang tah kemana. Tak ke dia rindu macam you rindu kat dia? Confused! Confused!

Isi hati lelaki – RINDU, bukan tak rindu tetapi lelaki itu sudah beristeri. Atau lelaki itu sudah ada tunang atau kekasih yang cukup ketat ikatannya. Masa muncul tu, masa dia free dari ikatan tu lah. Masa hilang tu, duk dengan bini lah beb… hehe simple! )


Contoh 7 : Kat office ada laa seorang lelaki ni, pemalu, cute tapi juga peramah orangnya. Baik hati, sometimes siap belikan you makan dan minuman. Selalu belanja you dan kat meja dia, selalu tersenyum simpul kat you dan kalau dia ada masalah kerja dia pun selalu cari you. Padahal ramai lagi girl lain. Hati pun berkocak, jiwa pun bergelora, teruja dengan sikapnya. Adakah dia syok kat aku? Adakah dia berminat dengan aku, tapi MALU nak cakap?

Isi hati lelaki – YES, lelaki itu berminat dengan you tetapi dia juga berminat dengan girl lain juga. Kalau tidak dia sudah lama cakap, I love you WALAUPUN dia pemalu. Mungkin dia cakap melalui perbuatan. Atau pengorbanan. Since dia tak buat dan tak sanggup pun bersusah payah untuk you. Maybe he JUST BEING NICE saja.


Contoh terakhir : You sudah bercinta lama dah…lama sangat! Okay lah you tahu lah you dan dia dah kurang mesra sebab you all pun selalu sangat bergaduh! TETAPI you confused dan geram sebab tiba-tiba je dia menghilang diri lama, dan bila dah lama tu baru cakap nak berpisah. Dia tak explain pun sebab apa nak berpisah, in fact dia tinggal you gitu je, tak ada kata-kata akhir dan penjelasan, how you wish to know apa silap you dan mahu perbetulkan.

Isi hati lelaki – TAKUT! …ingat senang ke nak cakap kat girl, “Eh I nak berpisah dengan you!” Takut tau hehehe…itu yang belah gitu je tu. Pastu nak explain apa lagi…dah memang tak suka dah, takkan nak cakap kat you dia tak suka, atau dia dah bosan dengan you? nanti you melenting, menjerit dan cekik dia hahahaha…


Basically...

Kalau dia nak dia akan cakap dia nak, dia syok kat you. Kalau dia tak nak, dia tak berminat dia takkan cakap. End of story.

Kalau dia ajak dating just the two of you, ajak keluar dinner hanya berdua, ajak join group holiday, dia berminat untuk memulakan perhubungan cinta atau mengorat lah tu. IF dia tak ajak… walau dia malu atau tidak, that means dia tak berminat. Tak perlu nak confused atau pening-pening kepala… this is all and that is it! Okay? From now on tak perlu lah nak perasan atau syok sendiri ya… all the best and good luck hunting! Hehe

Friday, February 18, 2011

JANGANLAH BUAT ORANG YANG MENCINTAI KAMU KECEWA....................

Entri kali ni agak unik la...korang bace la sndiri k...korang nilai la diri sendiri....ade x ciri2 ni dlm diri korang....ok....Selamat Menbaca...jgn lupe comment ek....hehehe...

.
1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

P/S: PUTIH: Boleh la untuk mengambarkan diri aq....
KUNING: Mengambarkan diri aq....
MERAH: Sangat mengambarkan diri aq....

Friday, December 24, 2010

HOLIDAY TIME.................(",)


Salut tout le mond....(hello everbody)

hri ni nak cte psal ape ek????hmmmm....haaa....cte psal ape yg korang nak buat tyme cuti seminggu ni....

mari la kte kongsi2 idea supaya cuti ni, cuti kte tidak terbuang dgn perkara2 yg x berfaedah...

ape kate korang cuti ni rehat cukup or tdo puas2...korang kan suke bab2 tdo ni especially dalam lecture....kan2???termasuk aq sendiri la....tp x dinafikan jgak, ade jgak yg x penah tdo tyme lecture...aq pun heran asal die org punye mata bleh than smpai mcm tu skali....hahaha....

ok...after korang dh puas tdo2 tu, korang boleh la cuba2 utk blajar...kan lepas cuti ni korang ade test 1 for semester 2....bkn korang la, kte sume....so, korang kena la buat btul2...kalau yg x puas hti dgn pointer last sems hri tu, tyme ni la korang dptkn carry mark yg bgus...tunjukkan yg korng boleh buat yg terbaik dlam sems ni....ok???alaaa....kalau korang mlas skali pun, korang rajin2 kan lah diri ye...hahaha.....

mmg bkan senang nak dptkan ape yg kte inginkan tp asalkan kte dh berusha dgn sepenuhny, x mustahil kte akan dpt ape yg kte impikan....bak kte mat saleh IMPOSSIBLE IS I'M POSSIBLE...hehehe....

beside that,...cewah...mcm tulis essay BI plak...hahaha....korang rajin2 la tolong mak bpak kat rmh tu....tolong la ape yg korang rse ptut di tolong...jgn la asyik membongkang 24 jam je keje.....

last but not least, korang siapkan la ape assignment2, tutorial2 or lab report yg korang dpt tu....tak la kornag kelam kabut nak buat ble tyme balik cuti nti....n tak, esok nak htr, mlm ni baru la menggelabah nak buat la, cri bahan la....last skali, tiru kawan punye...ni la yg x betul ni...x ke menipu diri sendiri tu...kan2???

so, aq pun dh nak mintak diri dulu ni...korang pikir2 kan la ape yg aq post kan ni...RENUNG-RENUNGKANLAH DAN SELAMAT BERAMAL......hehehe....so, see you next tyme....bye....:))

Thursday, November 25, 2010

Semester 2 punyer pasal......

HELLO

Hello, hello baby you called? I can't hear a thing
.....(Aiseh man...nyanyi lgu Lady GaGa plak...hahahaha...)

Wassup2 guys....lama x update blog...sory r...xde idea kot...hehehe....

Dh hmpir semmgu aq sampai Puncak Alam(a.k.a Palam) ni....1st week yg agak bosan dan best jgak la....yg bosan ny,x thu nak wat ape tyme free....yg best ny plak tutorial n lab xde 1st week ni....hari ni pun xde klas lngsung coz jdual hri ni ade tutorial n lab....memandangkn tuto n lab xde mggu ni,so,aq pun free la hri ni...tu pun aq xthu nak wat ape...duk blik je spnjng hri....hehehehe....



Ow ye...psal cuti plak....sumpah aq boring tyme cuti...x thu nak buat ape kot...mmg x sabar2 nak blik palam....mmg x senang duduk aq kat rmh....mkan,tdo,on9,tgo tv,tgok movie...tu la rutin aq seharian....tiap2 hri plak tu..dh la cuti 7 mggu...spnjng 7 mggu tu la aq buat bnda yg sama tiap2 hri....mne x boring aq duk rmh....hahahaha.....



Psal sems 2 plak...aq ingt nak rajin2 kn diri stdy...mane x ny....result sems 2 truk giler(xyah tnye la brapa pointer aq....segan nak bgthu....)...tp x r truk sngt...ckup2 mkan je la.....hahahahaha....korang yg bca post ni doa2 kn lh aq supya aq dpt stdy btul2 & dpt pointer yg bgus tyme sems 2 ni...aq xnak la dpt pointer mcm sems 1 dulu...(cewah...taubat la kte kn...)....hehehehehe.......


Ok r guys...enjoy your days....aq pun x thu nak tulis ap lgi ni....laen kali aq post lgi la bnda2 bru....kalo aq ad idea lgi ke....ok...bye2...see you guys in the other post...gahahahaha.......

Saturday, August 14, 2010

Puase~~~~:-)




hi....ape kabar sume???harap sume sihat2 slalu di blan puase ni.....hehehe....jgn lupe sengeh2 slalu...opsss...silap...senyum2 slalu....(senyum sokmo bak kate bdak Ganu....)

ni nak habak mai ni(ceyyyy....ckap bhase penang la plak...hehehe)......stkat hri ni, dh masuk 4 hri dh aq puase....best tu, best la jgak...hehehe.....jimat ckit duit aq....:p

seronok la plak bile puase ni sebenar nye....dpt sahur and berbuke ngan roomate dan kawan2 same2...yg best nye, bile tyme berbuke....mmg rase puas hti je dpt puase seharian.....mane x nyer....naik turun tagge 'kesayangan' bdak2 uitm puncak alam ni kdg2 memenatkn...(200 lebih anak tgge...dasyat tu....haha)...bile tyme puase, aq x plak rase pnat naik turun tgge tu....hehehe....(aq pun x thu kenape....jgn tanye....)

tp kadang2 perut aq buat hal plak....ade ke patut perut berbunyi tyme kuliah...adoi2...x bleh bla...nasib org sebelah x prasan....hahahahhaha.....klaka la....(kalo org sebelah dengr pun, aq kompom buat slumber je....buat x thu...RILEK2 Sudehhhh....)

bile tyme pegi bazaar, rase mcm nak beli jer satu bazaar tu....dgn khemah2 skali....mane x nyer....sume mkanan sedap2...nasib baik iman aku kuat....kalo x, mmg aq angkat jer sume mkanan kat ctu....mmg x sempat bdak2 laen beli mkanan....(hahaha...x logik kan....hiperbola yg melampau2....)

ok la...aq dh x thu nak tulis ape lgi ni...xde idea....tu jer la dapat aq kongsi kn pengalaman aq stkat ni....walaupun pendek jer post ni, aq harap korang enjoy...gembire2 la slalu tyme2 bulan puase ni...rajin2 la bersedekah...(teruatama ny dgn aq...hua3...juz kidding....hehehe....)...ok la...bye......

p/s: Yg Muslim tu, rajin2 la pegi terawih...dpt pahale extra...jgn nk kumpol kupon jer pndai...pahale x nk plak kumpol....hahaha.....(aq plak yg bagi nasihat.....mcm pak ustaz plak aq...hehehe......)

Saturday, August 7, 2010

Remioromen - KONAYUKI

Konayuki mau kisetsu wa itsumo sure chigai
Hitogomi ni magirete mo onaji sora miteru no ni
Kaze ni fukarete nita you ni kogoeru no ni

Boku wa kimi no subete nado shitte wa inai darou
Soredemo ichi oku nin kara kimi wo mitsuketa yo
Konkyo wa naikedo honki de omotterunda

Sasaina ii aimo nakute
Onaji jikan wo ikite nado ike nai
Sunao ni nare nai nara
Yorokobi mo kanashimi mo munashii dake

Konayuki nee kokoro made shiroku somerareta nara
Futari no kodoku wo wake au koto ga dekita no kai

Boku wa kimi no kokoro ni mimi wo oshi atete
Sono koe no suru hou he sutto fukaku made
Orite yukitai soko de mou ichi do aou

Wakari aitai nante
Uwabe wo nadete itano wa boku no hou
Kimi no kajikanda te mo nigirishimeru
Koto dakede tsunagatteta no ni

Konayuki nee eien wo mae ni amari ni moroku
Zara tsuku ASUFARUTO no ue shimi ni natte yuku yo

Konayuki nee toki ni tayori naku kokoro wa yureru
Soredemo boku wa kimi no koto mamori tsuduketai

Konayuki nee kokoro made shiroku somerareta nara
Futari no kodoku wo tsutsunde sora ni kaesu kara

作詞: 藤巻亮太 作曲: レミオロメン
粉雪舞う季節はいつもすれ違い
人混みに紛れても同じ空見てるのに
風に吹かれて似たように凍えるのに

僕は君の全てなど知ってはいないだろう
それでも一億人から君を見つけたよ
根拠はないけど本気で思ってるんだ

些細な言い合いもなくて
同じ時間を生きてなどいけない
素直になれないなら
喜びも悲しみも虚しいだけ

粉雪ねえ心まで白く染められたなら
二人の孤独を分け合う事ができたのかい

僕は君の心に耳を押し当てて
その声のする方へすっと深くまで
下りてゆきたいそこでもう一度会おう

分かり合いたいなんて
上辺を撫でていたのは僕の方
君のかじかんだ手も握りしめる
ことだけで繋がってたのに

粉雪ねえ永遠を前にあまりに脆く
ざらつくアスファルトの上シミになってゆくよ

粉雪ねえ時に頼りなく心は揺れる
それでも僕は君のこと守り続けたい

粉雪ねえ心まで白く染められたなら
二人の孤独を包んで空にかえすから


Translation......

powdered-snow, within the revolving seasons
we always miss each other
although we got separated within the crowd,
we look into the same sky
blown in the wind,
we feel the same chills

everything about you,
guess I don’t really know
even so, from one hundred million
I still found you
although i’m not really sure,
i’m seriously thinking about it

if slight quarrels may lose our laughters
then we must not live in the same moment of time
if we can’t be honest to each other
happiness and sadness are just empty

powdered-snow, until our hearts become white-dyed
let us meet so that we can share our loneliness

I want to put my ears into your heart
to hear the voice that gently leads into the depth
I want to go descend, and let us meet once again there

although I say that I want to understand,
but I can only stroke the surface of my words
even your hands that have become cold,
only by holding them tightly, we were connected

powdered-snow, even too fragile before the eternity
fell and became stain upon the rough asphalt

powdered-snow, in such time unreliable, shaking my heart
even so, I want to keep on protecting you…

powdered-snow, until our hearts become white-dyed
wrap up our loneliness, return it to the sky…

video